Treceți la conținutul principal

 Astăzi, în încinta Primăriei satului Horodca s-au întrunit în ședință membrii Consiliului de siguranță comunitară. Scopul principal al membrilor voluntari  este indentificarea problemelor de Securitate publică cu care se confruntă locuitorii, analiza cauzelor și condițiilor care generează aceste probleme, întreprinderea acțiunilor eficiente întru soluționarea comună a lor.

În cadrul șendinței de astăzi, s-au pus în discuție cîteva probleme   identificate verbal  de către membrii CSC Horodca 

1. Nerespectarea modului stabilit de colectare, păstrare, transport, depozitare, ardere, neutralizare şi evacuare, inclusiv în obiectivele acvatice, în subsol etc., a deşeurilor industriale, de construcţie, menajere şi de altă natură, care se pedepsește prin art.154 al 1 Cod Contravențional (CC) al Republicii Moldova.

2. Arderea în cîmp deschis a resturilor vegetale de orice provenienţă care se pedepsește prin art.115 al. 3 Cod Contravențional (CC) al Republicii Moldova.

3. Plimbarea cîinilor sau altor animale în locuri publice contrar regulilor aprobate prin decizie a autorităţii administraţiei publice locale, care se pedepsește prin art.158 al 2 Cod Contravențional (CC)  al Republicii Moldova.

4. Neîndeplinirea sau îndeplinirea necorespunzătoare de către părinţi sau de către persoanele care îi înlocuiesc a obligaţiilor de întreţinere, de educare şi de instruire a copilului, care se pedepsește prin art.63 Cod Contravențional (CC) al Republicii Moldova.

STIMAȚI LOCUITORI VĂ ÎNDEMNĂM SĂ RESPECTAȚI LEGEA!!!





Comentarii

Postări populare de pe acest blog

 Dragi consăteni în privința situației create ca urmare a conflictului militar din Ucraina, Primăria Horodca vine cu rugămintea către d-voastră de a dona ce puteți pentru a da o mînă de ajutor persoanelor refugiate.Astfel este împuternicit ca persoană responsabilă pentru colectarea donațiilor Dl.Chifa Mihail consilier local.Persoanele cointeresate se pot apropia de primăria Horodca,sau de persoana responsabilă desemnată.Numărul de contact este: 1.069024342  - Chifa Mihail 2.026840236 și 026840321 Primăria Vă mulțumim frumos pentru înțelegere și vă rugăm să ajutăm cu ce este posibil persoanele nevoiașe care  acum au  nevoie de aceasta.
 PROGRAMUL DE ACTIVITATE PENTRU HRAMUL SATULUI
 Programul cu privire la petrecerea Hramului Satului s.Horodca "Înălțarea Domnului".   Dispoziția nr.24 din 30 mai 2022 Cu privire la petrecerea Hramului satului "Înălțarea Domnului".